Vacature stagiair online communicatie vanaf september 2020

Ben of ken jij een student online communicatie die een bruisende stageplek zoekt? De NVDE zoekt een stagiair online communicatie vanaf september 2020.

Wie zijn wij?
De NVDE maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie door het bundelen van krachten uit de gehele sector. De activiteiten bij meer dan 6000 aangesloten bedrijven vertegenwoordigen nu al een omzet van ruim €41 miljard en meer dan 250.000 werknemers. Deze jonge organisatie bevindt zich in het bruisende hart van de omschakeling naar duurzame energie in Nederland. Online communicatie is voor het bereiken van deze doelstelling van essentieel belang. De middelen hiervoor zijn o.a. onze website, nieuws- en ledenbrieven, sociale media, persberichten, opinie-artikelen, Campagnes zoals Duurzame Doorstart en het online lifestyle magazine SUUS.

Wie ben jij?
We zoeken een enthousiaste 3e of 4e-jaars hbo of WO student, met kennis op het gebied van online communicatie en sociale media, voor twee tot vijf dagen per week, vanaf september 2020, voor twee tot zes maanden. Je schrijft graag korte, pakkende teksten en sociale media zijn een tweede natuur voor je. Je bent een sociaal persoon, die makkelijk contacten legt en niet bang is om op mensen af te stappen. Daarnaast ben je zelfstandig en meer dan gemiddeld geïnteresseerd in duurzaamheid.

Jouw taken
Je kan ervaring opdoen met een breed scala aan communicatietaken, waaronder het schrijven van tekst voor de nieuwsbrieven voor professionals en voor communicatieproducten voor consumenten (zie www.duurzamedoorstart.nlwww.suus-magazine.nl), bijdragen aan de social media-strategie, meedenken over beeld en infographics en het versterken van de website. Taakafbakening in overleg.

Wat bieden wij?
Je krijgt een goede stagevergoeding. Na je stage heb je waardevolle praktijkervaring binnen een professionele organisatie opgedaan en heb je je netwerk in het duurzame bedrijfsleven vergroot. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur dan je vraag of je CV met je motivatie naar Claire Tielens, clairetielens@nvde.nl en volg ons alvast op Twitter en LinkedIn.

Onze huidige stagiair aan het woord:
Ik ben Bouke Gaastra, 34 jaar en communicatie-stagiair. Ik was hiervoor werkzaam in de culturele sector, maar merkte gaandeweg dat mijn aandacht steeds meer uitging naar één van de belangrijkste problemen van deze tijd: klimaatverandering. Bij de NVDE kun jij je steentje bijdragen aan de progressie van de energietransitie in Nederland. Daarmee help je klimaatverandering tegen te gaan en maak je een positieve impact!

Bij de NVDE kom je in een warm bad terecht. Je maakt deel uit van een klein, maar fijn communicatieteam dat al jaren meedraait in de dynamische wereld van de energietransitie. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien, maar ook voldoende structuur zodat je voldoende houvast hebt. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor jouw leerproces, in zowel praktische als mentale zin. Je komt in een prachtig kantoor in hartje Utrecht te werken, waar je omgeven bent door een netwerk van duurzaamheidsorganisaties waarmee je de kantoorvloer deelt. De lijntjes zijn kort en een nieuw netwerk is snel geboren. Ideaal!

Dus, op zoek naar een uitdagende communicatiestage in één van de snelst groeiende sectoren van het land? Bij de NVDE zit je goed!

Artikel delen?