Vacature: junior medewerker Public Affairs en Communicatie

Met ingang van september 2022.

De NVDE is een vereniging van bedrijven die zich sterk maakt voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. Door het bundelen van krachten uit de gehele sector wil de NVDE het proces van energietransitie met kracht, inspiratie en veel enthousiasme versnellen. De NVDE vertegenwoordigt meer dan 6.000 aangesloten bedrijven in de duurzame energiesector. Deze organisatie bevindt zich in het bruisende hart van de omschakeling naar duurzame energie in Nederland.

De Nederlandse en Europese politiek is voor het bereiken van onze doelstelling van essentieel belang. Als junior medewerker Public Affairs en Communicatie ondersteun je in de contacten en beïnvloeding van de Haagse en Brusselse politiek en help je mee in de communicatie en campagnes van de NVDE.

Je taken zien er als volgt uit:

  • Ondersteunen in het voorbereiden van inbreng richting overleggen en debatten in de Tweede Kamer
  • Volgen van Europese ontwikkelingen (met name Fit-for-55) en ondersteunen en coördineren van Europese beleidsbeïnvloeding
  • Actief bijdragen aan dagelijkse communicatie en social media
  • Ondersteuning op het gebied van media en evenementen
  • Opzetten en uitvoeren van campagnes, op het snijvlak van politiek/beleid en communicatie;

Profiel: afgeronde relevante masterstudie en geïnteresseerd in politiek, beleid en communicatie. Je bent een sociaal persoon, die makkelijk contacten legt en niet bang is om op mensen af te stappen. Daarnaast ben je zelfstandig, kritisch en meer dan gemiddeld geïnteresseerd in duurzaamheid en politiek. Je hebt kennis van nationale en Europese politiek en weet hoe wetgeving en beleid tot stand komen. Je bent bovendien goed in schrijven, werkt snel en nauwkeurig en bent goed thuis in PR en social media.

De NVDE is gevestigd in Utrecht, met daarnaast een kantoor in Den Haag. Aantal werkdagen per week: in overleg. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wouter Langendoen: wouterlangendoen[at]nvde.nl. Reacties zijn welkom tot en met 7 juni. Gesprekken zullen worden gepland tussen 9 en 16 juni.

Artikel delen?