Transform.Hackathon

Transform.Hackathon brengt meer dan 200 pioniers, ontwerpers, beleidsmakers, hackers en kunstenaars 48 uur bij elkaar om te bouwen aan nieuwe concepten, modellen en prototypes, om zo doorbraken te forceren naar het energiesysteem van morgen. Het zal een creatieve speeltuin zijn om te experimenteren en samen te creëren.
De Transform.Hackathon is van 30 oktober tot 2 november. De locatie is Fort Voordorp in Groenekan, nabij Utrecht.

Vier challenges
We doen dat rond vier uitdagingen die de challenge owners hebben ingebracht:

Institution – More sovereignty through regulation – Ministerie van Economische Zaken & Klimaat / TopsectorEnergie
Hoe kunnen we binnen 10 jaar een netwerk van zelf balancerende netdelen (energyhubs) ontwikkelen die de nieuwe standaard is voor een weerbaarder Nederlands energiesysteem? Wat voor instituties en wetgeving hebben we daarvoor nodig?

Stewardship – Balance without control – Enexis / Alliander / Stedin
Hoe kunnen we het energiesysteem continue laten streven naar lokale energiebalans, zodat de innovatieve, lokale en duurzame oplossingen die nodig zijn (zoals opwek, opslag en verbruik combineren) vrij spel krijgen? Wat hebben we nodig op gebied van energietransport, afrekening, veiligheid en betrouwbaarheid? Wat zijn de mechanismen die ervoor gaan zorgen dat iedereen aan de balans van dat nieuwe energiesysteem gaat bijdragen?

Value (waarde) – Increasing value through selling less – NVDE / EnergieSamen
Hoe gaan we nieuwe waardemodellen ontwikkelen die lokale uitwisseling van energie simpel, effectief en toepasbaar maakt, zodat iedereen kan meedoen en bijdragen aan de transitie? Er is een nieuw model nodig dat ons in staat stelt om de toegang tot hernieuwbare energie te waarderen.

Space (ruimte) – Shifting from battle tot collaboration – VNG / IPO / Ministerie van Binnenlandse Zaken
Hoe kunnen we de competitie om de ruimte in Nederland ombuigen tot een vruchtbare samenwerking, zodat energie een natuurlijk onderdeel is van iedere opgave?

 

Info & aanmelden
Kijk op transformhackathon.eu voor meer informatie en meld je aan. Wees onderdeel van dit grootste event op systeeminnovatie in de Nederlandse energiesector. Het wordt een bijzondere
ervaring die je niet wilt missen!