Springtij Forum 2021

Tijdens Springtij, het duurzaamheidsfestival op Terschelling, organiseert de NVDE drie sessies. Doe mee!

Zandkastelen en zonnepanelen, wo. 22 sept, 16.45u – 18.15u, NVDE – Vattenfall – DesignInnovationgroup
Kunnen we ons Nederlandse landschap zo inrichten dat we er energie opwekken en tegelijk iets prachtigs maken? We gaan iteratief aan het werk in het zand en met materialen van het eiland.

De regie op scope 1, 2 en 3, do. 23 sept, 14.15u – 15.45, NVDE
Hoe krijgen we meer regie in de energietransitie? Met bedrijven, overheid en netbeheerders bespreken we wat er nodig is om klimaatdoelstellingen te halen. As Tempelman, CEO Eneco, licht zijn One Planet Plan toe, waarmee het bedrijf in 2035 klimaatneutraal wordt.

What’s in IT for you, vr. 24 sept, 09.15u – 10.45u, NVDE – KPN – Stedin
Slimme IT-oplossingen zijn onmisbaar voor lokale energiesystemen. Doe mee aan deze expositie met audiotour en verken welke rol privacy en gedragsverandering hierbij hebben. Durf jij het debat aan?

Springtij brengt mensen en kennis samen in een inspirerende omgeving van natuur en cultuur. Op deze manier worden hart en hoofd verbonden, zodat er nieuwe samenwerkingsverbanden en oplossingen gecreëerd kunnen worden om een duurzame toekomst te realiseren.

Dit jaar luisteren we naar de stemmen die niet gehoord worden. Denk daarbij aan de stem van mensen die in de toekomst leven, denk ook aan de stem van de natuur, en de stem van mensen die veraf leven. Maar ook aan de stem van de niet stemmer, de mensen die zich ‘gepakt voelen’ door de overheid of bang zijn dat van alles afgepakt wordt. We luisteren en horen actief zonder onze voorwaartse kracht te verliezen, zonder stil te vallen.