NVDE webinar SDE++ 2022: Hoe werkt het en waar liggen de kansen?

Er is dit jaar een ruim openstellingsbudget voor de SDE++ (13 miljard euro). Nu is het van belang dat uw aanvraag zoveel mogelijk kans maakt, zodat we de nodige extra meters gaan maken in de energietransitie. Daarom organiseerden we op 11 mei een webinar over de SDE++. Hierin werd meer verteld over de kansen die de SDE++ biedt en de praktische zaken bij het aanvragen van subsidie.

Op 28 juni 2022 opent de nieuwe SDE++ ronde en op 6 oktober 2022 sluit deze. De SDE++ subsidieert initiatiefnemers die hernieuwbare energie willen produceren en CO2-verminderende technieken willen gaan toepassen. Op deze manier helpt de SDE++ bedrijven en (non-)profitinstellingen met het verminderen van hun uitstoot.

Wij vinden het belangrijk dat geïnteresseerden goed geïnformeerd zijn tijdens deze subsidieronde om een kansrijke aanvraag te kunnen doen. Zo zijn nieuwe categorieën opengesteld, krijgen duurzame warmte en hernieuwbare gassen meer kans door het ruime budget en krijgen aardwarmteprojecten langer de tijd voor projectrealisatie.

Kijk hier het webinar terug.

Presentatoren

  • Olof van der Gaag (Voorzitter NVDE)
  • Marc Londo (NVDE): presentatie SDE++ 2022, kansen voor duurzame energie
  • Hendrik Alkema, RVO: praktische uitleg aanvragen SDE++, aandachtspunten