Netwerkbijeenkomst uitdagingen op de arbeidsmarkt

De energietransitie heeft positieve effecten op de werkgelegenheid. Er moeten wel voldoende geschikte mensen zijn die het werk kunnen uitvoeren. Naast klimaatbeleid is er dus ook actief arbeidsmarktbeleid nodig. Daarom organiseren de NVDE en Talent voor Transitie een reeks netwerkbijeenkomsten om de uitdagingen op de arbeidsmarkt te bespreken.

Op woensdag 7 april van 15:30 – 17:00 zal de eerste netwerkbijeenkomst plaatsvinden voor NVDE-leden geïnteresseerd in dit onderwerp. Ecorys zal de resultaten presenteren van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de NVDE. Ook zullen we de voorgestelde oplossingsrichtingen bespreken.


Programma

15:30  Introductie NVDE (Olof van der Gaag)
15:40   Presentatie rapport Ecorys (Harry van Til, Menno Benthem)
16:15   Gesprek aan de hand van een aantal stellingen (Albert Bloem)
16:50   Bespreken thema volgende sessie
17:00   Afsluiting

Tijdens toekomstige netwerkbijeenkomsten, die elk kwartaal zullen plaatsvinden, zullen we telkens een thema selecteren en de diepte in gaan met concrete praktijkvoorbeelden. Afhankelijk van de interesse van de deelnemers kan dat gaan over talentontwikkeling, van-werk-naar-werk trajecten, publiek-private samenwerking en andere onderwerpen op de Human Capital agenda. De online bijeenkomsten zijn gratis bij te wonen.
Aanmelden