Webinar: werken in de energietransitie voor jongeren aantrekkelijk maken

Webinar: je kunt je hier aanmelden.

Terwijl de energietransitie om steeds meer werknemers vraagt, kiezen maar weinig jongeren voor een voor een energiegerelateerde opleiding of baan. Hoe kan het toch dat zoveel jongeren zich zorgen maken om het klimaat, maar slecht zo weinige van hen kiezen voor een carrière in energie en klimaat?

En wat kunnen we doen om dat te veranderen?  Welke nieuwe manieren van werven, begeleiden kunnen we inzetten? Hoe kunnen we werken in de energietransitie nog aantrekkelijk maken? In dit Webinar gaan we in gesprek over de drijfveren van jongeren en horen we van henzelf waar een goede werkomgeving aan moet voldoen. Kamerlid Henri Bontenbal formuleerde dat pas zo (in een reactie op klimaatactivisme):

“Word klimaatactivist door deel te worden van de oplossing. Want waar het nu om gaat is dat we alle plannen die we hebben omzetten in actie. En daar zijn heel veel mensen voor nodig. Dus word installateur, ga warmtepompen ophangen, ga huizen isoleren.”

Dagvoorzitter

Marien Boonman

 

Sprekers

Fons Janssen, mede oprichter van KEK verzamelt en verbindt jongeren en young professionals om invloed te hebben op lokaal, nationaal en Europees energie- en klimaatbeleid. Via het opzetten en ondersteunen van nieuwe stichtingen zorgt Fons dat iedereen tot 35 jaar gebruik kan maken van de nieuwe sociale infrastructuur die jongeren dichter bij experts, beleidsmakers en politici brengen.

 

Martin Eimers (Talent voor Transitie)

Ik geloof dat meer menselijke warmte binnen de professionele omgeving leidt tot betere, duurzame resultaten. Menselijke warmte is oa oprechte aandacht voor elkaar hebben, echt luisteren, waarderen en erkennen van prestaties en ruimte geven aan leren en groeien. Vanuit die overtuiging en met mijn ruime ervaring als manager bij oa Nuon/Vattenfall, werk ik als een van de managing partners bij Talent voor Transitie, waar we met jonge talenten impact realiseren in de energie transitie.

Job Brunner (geschiedenis)

Julia Sialino (innovatiewetenschappen)

Momenteel draagt de energietransitie bij aan een groeiende ongelijkheid in Nederland. De energietransitie is daardoor naast een technisch vraagstuk een nog grotere sociale opgave. Binnen mijn traineeship bij Talent voor Transitie draag ik bij aan het creëren van een energietransitie voor iedereen door me met name te richten op energiearme huishoudens.

 

Corine Dokkum (rechten)

 

 

Kristel Lageweg (FNV)

 

 

Programma

  1. Welkom en opening door Marien Boonman, onafhankelijk energie-expert
  2. Fons Janssen van Klimaat en Energiekoepel KEK presenteert onderzoek over wat jongeren motiveert om in de energietransitie aan de slag te gaan
  3. Trainees van Talent voor Transitie vertellen hun persoonlijke verhaal hoe en waarom zij in de energietransitie zijn gaan werken
  4. Paneldiscussie van de deelnemers gevoed door jullie vragen

 Voor wie?

Ben jij een jongere of een young professional die zich wil oriënteren op een baan binnen de energietransitie en duurzaamheid, dan is dit webinar voor jou! Het webinar vindt plaats op 8 december 2022 van 15:00 uur tot 16:30 uur via Teams. Je kunt je hier aanmelden.