Inspiratietours CO₂-reductie industrie: van fossiele naar circulaire grondstoffen (15.00 – 16.45 uur)

NVDE, VEMW en RVO organiseren in de Week van de Circulaire Economie de Inspiratietour die zich focust op de transitie van een lineaire naar een circulaire industrie. Sabic, Indorama en Avantium gaan u vertellen hoe zij hun producten biobased produceren en/of vanuit het reststoffenstadium – na controle en bewerking – weer opnieuw hoogwaardig inzetten. Dit webinar duurt iets langer dan normaal in verband met het aantal sprekers. U kunt zich hier aanmelden.

Wat kunt u verwachten?

Henk Hendrix (Senior Manager Global Operational Sustainability) en Bert Bosman (Senior Specialist Klimaat en Energie) van SABIC gaan in op het belang van het meenemen van de volledige productwaardeketen bij de beoordeling van klimaatprojecten. Dit wordt toegelicht aan de hand van een concreet voorbeeld: de chemische recycling van gebruikte plastics, waarvoor SABIC momenteel een semi-commerciële unit bouwt op Chemelot.

Gert-Jan Gruter (Chief Technology Officer) van Avantium presenteert hoe het bedrijf werkt aan de ontwikkeling en commercialisering van de volgende generatie biobased kunststoffen en chemicaliën. Dit doet het bedrijf op basis van geavanceerd katalyseonderzoek en ontwikkeling.

Van Indorama Ventures (Europoort) verwelkomen we 3 sprekers die meer vertellen over de circulaire aanpak van het bedrijf: Paul Straatman (Development Engineer), Wout Fornara (Operation Servcies Manager) en Jesper van Berkel (PET Recycling Technology & Business Manager). Indorama werkt aan het circulair maken van PET door de reststroom na inzameling en bewerking weer geschikt te maken als PET-verpakkingsmateriaal.

Kennis en inspiratie voor CO₂-verlaging

In deze webinarreeks wisselt de industrie kennis uit. De verduurzaming en de diverse technieken van industriële processen in uw sector staan centraal. Hierbij komen onder meer aan bod:

  • Afwegingen
  • Aandachtspunten
  • Investerings- en exploitatiekosten
  • Rentabiliteit, CO₂-verlaging
  • Inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces en vergunningverlening

Een aantal deelnemers aan eerdere tours heeft inmiddels geïnvesteerd in CO₂-verlagingsmaatregelen.

Data

De volgende 5 inspiratietours hebben inmiddels plaatsgevonden of volgen binnenkort.