Inspiratietour Energie Management Systemen/Artificiële Intelligentie

Inspiratietours 2021

RVO, VEMW en NVDE organiseren ook dit voorjaar online inspiratietours over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. Laat je inspireren door de kennis en praktijkervaringen die collega-bedrijven presenteren. 

De eerste van vijf inspiratietours in het voorjaar 2021 vindt plaats op dinsdag 16 februari van 15.00 – 16.30 uur en gaat over Energie Management Systemen en Artificiële Intelligentie.

Inhoud webinar 16 februari
Heeft uw bedrijf de eigen energiestromen voldoende in beeld? Maakt u nog geen gebruik van Energie Management Systemen (EMS), laat staan in combinatie met Artificiële Intelligentie (AI)? Wist u dat een standaard EMS gemiddeld een extra besparing op het energiegebruik oplevert van 5 tot 10%? U hoeft daarvoor slechts een paar procent van de energiekosten te investeren.

De energie die u bespaart met EMS hoeft u niet zelf in te kopen of op te wekken. De investering in EMS verdient u in korte tijd terug en staat daarom in de Erkende Maatregelenlijst. Welke inzichten geeft EMS in combinatie met AI? Wat kost het en wat levert het op? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens dit webinar. De bedrijven die u hierover meer vertellen zijn Siemens, EnerGQ en Energy21.

Vaak is er al een hoop energiedata aanwezig binnen het bedrijf, maar wordt deze niet altijd benut. Maarten Sloot van Siemens laat zien hoe hun EEA software helpt om deze data te analyseren en met behulp van AI (artificial intelligence) adviezen te genereren om zo het energieverbruik te reduceren. Energy21 presenteert hoe zij samen met groot industrie data optimaal inzetten om de uitdagingen van de energietransitie succesvol te navigeren.

Kennis en inspiratie voor CO2-reductie

Op de inspiratietour webinarreeks wisselt de industrie kennis uit. De verduurzaming en de diverse technieken van industriële processen binnen uw sector staan centraal. Hierbij komen onder meer aan bod:

  • Afwegingen
  • Aandachtspunten
  • Investerings- en exploitatiekosten
  • Rentabiliteit, CO2-reductie
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces en vergunningverlening

Deelnemers aan eerdere tours hebben inmiddels geïnvesteerd in CO2-reductiemaatregelen.

Er waren in totaal 5 inspiratietours over verschillende technieken en thema’s:

Heeft u voorgaande webinars in het najaar van 2020 gemist en bent u toch nieuwsgierig? Op de website verduurzamingindustrie.nl kunt u de verslagen en presentaties van de online inspiratietours hier terugvinden.