Vacature: stagiair online communicatie m/v

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) te Utrecht, zoekt een

Stagiair online communicatie m/v

Met ingang van september 2019, voor een periode van 3 tot 6 maanden voor 3 tot 5 dagen per week.

Over de NVDE

De NVDE is de vereniging die zich sterk maakt voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. Door het bundelen van krachten uit de gehele sector wil de NVDE  het proces van energietransitie met kracht, inspiratie en veel enthousiasme versnellen. De NVDE vertegenwoordigt meer dan 1500 bedrijven in de duurzame energiesector. Deze nieuwe organisatie bevindt zich in het bruisende hart van de omschakeling naar duurzame energie in Nederland. Online communicatie is voor het bereiken van deze doelstelling van essentieel belang. De middelen hiervoor zijn o.a. onze website, nieuws- en ledenbrieven en sociale media. (Twitter en LinkedIn)

Jouw taken
De uitdagingen van de stagiair zullen bestaan uit:

  • Pakkende artikelen schrijven voor de website en nieuwsbrief
  • Beheren en verbeteren website
  • Het bedenken en monitoren van creatieve content voor onze groeiende social media kanalen
  • Meedenken met opzetten en uitvoeren verschillende campagnes
  • Ondersteunen van collega’s

Het betreft een vrij zelfstandige taak die in nauwe samenwerking en in goed overleg met de collega’s wordt uitgevoerd. Je wordt begeleid door professionele communicatiemanagers met een wetenschappelijke opleiding en veel ervaring met (online) campagnes. Je gaat kennis maken met het brede vlak van het communicatievak.
Wij staan open voor zowel een meewerkstagiair als een afstudeerstagiair. Ben jij opzoek naar een afstudeeropdracht? Neem vooral contant met ons op, dan kunnen we gezamenlijk tot een leuke opdracht komen.

Wie ben jij?
We zoeken een enthousiaste 3e of 4de-jaars hbo of WO student, met kennis op het gebied van online communicatie en sociale media. Je schrijft graag korte, pakkende teksten en sociale media zijn een tweede natuur voor je. Je bent een sociaal persoon, die makkelijk contacten legt en niet bang is om op mensen af te stappen. Daarnaast ben je zelfstandig en meer dan gemiddeld geïnteresseerd in duurzaamheid.

Wat bieden wij?
Je krijgt een goede stagevergoeding. Na je stage heb je een goede praktijkervaring binnen een professionele organisatie en heb je je netwerk binnen de duurzame samenleving vergroot.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur dan je vraag of je CV met je motivatie naar Claire Tielens, clairetielens@nvde.nl en volg ons alvast op Twitter en LinkedIn.

Onze vorige stagiair aan het woord
Mijn naam is Suze Vermeer, student Digitale Media en Communicatie aan de Hogeschool Utrecht. Ik voer momenteel mijn afstudeeropdracht uit bij de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie. Als afstudeerstagiaire hou ik mij bezig met het opzetten van een passende social media strategie. Daarnaast ondersteun ik het communicatieteam in haar dagelijkse werkzaamheden. Leuk aan de NVDE is het informele organisatieklimaat en de gezellige collega’s. Serieus werken wordt afgewisseld met activiteiten, maandelijkse borrels en de vrijmbo mag ik natuurlijk ook niet vergeten ;). Heb jij een gezonde interesse in duurzame energie, de politiek en wil je werken in een dynamische organisatie? Dan is de NVDE zeker een aanrader!

 

Artikel delen?